Εξετάζεται μίνι πακέτο για σιτηρά, ροδάκινα, ντομάτα

Εθνικούς πόρους που θα χρηματοδοτήσουν  ένα «μίνι πακέτο στήριξης» προϊόντων όπως τα σιτηρά, το ροδάκινα και η βιομηχανική ντομάτα, δείχνει να αναζητά η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του AgroNews το θέμα τέθηκε μετ’ επιτάσεως στην τελευταία συνάντηση της υπουργού με τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, με την τελευταία να μεταφέρει στο υπόμνημα που παρέδωσε στην κ. Μπατζελή τις αγωνίες πολλών συνεταιριστικών κυρίως οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.

Για τα σιτηρά πιέζουν οι μεγάλες Ενώσεις της Θεσσαλία, Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Θράκη, για τα ροδάκινα όλες οι μεταποιητικές μονάδες της Μακεδονίας, ενώ για τη βιομηχανική ντομάτα στέλνουν κραυγή αγωνίας χιλιάδες παραγωγοί που εδώ και μήνες παραμένουν απλήρωτοι από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου, σε ορισμένες δε περιπτώσεις και από τις αντίστοιχες ομάδες παραγωγών.

Παρ’ ότι είναι δύσκολο να προσδιορισθεί το ύψος των ενισχύσεων που θα μπορούσαν να προβλεφθούν για τα παραπάνω προϊόντα, το βέβαιο είναι πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βλέπει με καλό μάτι την αναζήτηση κάποιας λύσης προκειμένου να διευκολυνθεί ακόμα και η λειτουργία των αντίστοιχων αγορών στην νέα εμπορική περίοδο.

Πηγή: agronews