Έκτακτο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών για Κοζάνη & Φλώρινα

Έκτακτο πρόγραμμα Νέων Αγροτών για τους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας το 2021!

Η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται το 2021, αφορά μόνο τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης & Φλώρινας και θα "τρέξει" με το ΟΣΔΕ του 2021. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι οι υποψήφιοι θα έχουν αρκετό χρόνο στην διάθεσή τους ώστε να προετοιμάσουν τους φακέλους τους, μιας και οι αιτήσεις φαίνεται ότι θα υποβληθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2021.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα...

Το Μέτρο των Νέων Αγροτών, προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ένα ποσό ενίσχυσης από 17.000€ - 22.000€ για την έναρξη της εκμετάλλευσης τους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν υποβάλει πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ το έτος προκήρυξης του μέτρου (ή και σε προηγούμενα έτη όμως υπό αυστηρές προϋποθέσεις) και θα έχουν τις προϋποθέσεις να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα επαγγελματίες γεωργοί ενώ αναλαμβάνουν τη δέσμευση να ασφαλιστούν στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ).

Η διάρκεια του προγράμματος (και ουσιαστικά η δέσμευση) είναι από 3 έως 4 έτη. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο νέος γεωργός δεν αναλαμβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.

Το ποσό ενίσχυσης, το οποίο δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες, διαμορφώνεται ως εξής:

Βασικό ποσό ενίσχυσης τα 17.000 ευρώ το οποίο μπορεί να προσαυξάνεται αθροιστικά

  • κατά 2.500 ευρώ εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των νέων γεωργών βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά (νησιά μέχρι και 3.000 κατοίκους πληθυσμό) ή συνδυασμό αυτών των κατηγοριών περιοχών και
  • κατά 2.500 € για ζωική παραγωγική κατεύθυνση (στη μελλοντική κατάσταση) της εκμετάλλευσης.

Συνεπώς το ποσό ενίσχυσης διαμορφώνεται, ανάλογα με τους ανωτέρω συνδυασμούς από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο μέτρο και είναι το 70% της συνολικής ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη και τελική πληρωμή για το υπόλοιπο 30% καταβάλλεται με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου και των δεσμεύσεων.

Αν σας ενδιαφέρει η ένταξή σας σε αυτό το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, δεν έχετε παρά να μας στείλετε ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και ένας εξειδικευμένος Γεωπόνος μας, θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ με πολύ μεγάλη εμπειρία και απόλυτα ποσοστά επιτυχίας, μπορεί να φέρει εις πέρας την διεκπεραίωση του φακέλου σας.

  

© ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ
  Μεγαλώνουμε μαζί
  Σχεδιάζουμε το μέλλον

Ετικέτες: Νέοι Αγρότες